Sedum - gröna tak

Efterfrågan och intresset kring gröna tak, sedumtak och marksedum har ökat kraftigt de senaste åren och är en effektiv metod för att förbättra stadsmiljön. Vi på Ljungs Sedum har arbetat med materialet under lång tid.

Vårt lager av sedum och andra relaterade produkter finns i Ljung, ca 9 mil från Göteborg och ca 3,5 mil från Borås.Vi har alltid sedummattor på lager för hämtning eller snabb leverans över hela Sverige.

Vi på Ljungs Sedum monterar sedummattor på tak och mark som är odlade i Småland av Veg Tech. Våra installatörer är utbildade takläggare och har stor förståelse för hur viktigt tätskiktet är. Vi kan självklart även erbjuda godkända tätskikt i samband med utläggning av sedum på tak. Efter ett flertal uppskattade arbeten med marksedum kan vi även erbjuda mycket hög kompetens inom detta område.

 

Våra sedummattor

Sedummattan består av 7-12 st olika torktåliga sedumarter. De skiftar i olika färger från vitt-gult-lila beroende på väder, vind, läge eller årstid. Den är grönast när klimatet är skiftande och rödaktig vid torka. Ett sedumtak har minimal höjd och ett vattenmättat sedumtak väger ca 50kg/m².

När du kontaktar oss på Ljungs Sedum Entreprenad AB får du en personlig kontakt som följer dig hela vägen och självklart erbjuder vi även serviceavtal efter utfört arbete. Upptäck alla gröna fördelar och miljövinster med vårt sedumtak!

En del av Soltech Energy

Vi på Ljungs Sedum märker av en ökad efterfrågan från våra kunder att kunna leverera både sedumtak- och solenergianläggningar och har därför valt att ingå i Soltechkoncernen. Vi har lång erfarenhet av tak och olika lösningar för dessa. Vi kommer nu öka vårt produkt- och tjänsteutbud och även erbjuda solcellsanläggningar. Läs mer om Soltech här.

Är du intresserad av sedumtak eller solenergi?